Huidverouderingsonderzoek bij Beiersdorf

Redenen huidveroudering

Huidveroudering heeft vele oorzaken, die ruwweg in twee groepen kunnen worden ingedeeld. Aan de ene kant zijn er de inwendige factoren waarop weinig tot geen invloed kan worden uitgeoefend. Hieronder vallen natuurlijke veroudering, die wordt gekenmerkt door langzamere celdeling en een verminderde toevoer van bloed naar de bloedvaten. Genetische aanleg is ook een inwendige factor. De huid van de man veroudert minder snel dan die van de vrouw. Hormoonspiegels van de puberteit en de menopauze hebben ook invloed op huidveroudering. Aan de andere kant zijn er de externe factoren, die in grote mate afhangen van de levensstijl van een individu. Denk bijvoorbeeld aan blootstelling aan zonlicht. Vooral UV-straling in zonlicht veroorzaakt voortijdige huidveroudering omdat ze de afbraak van collageen stimuleren. Stress en roken kunnen ook negatieve invloed op de structuur van de huid hebben.

Tekenen van huidveroudering

Vanaf 20 jaar en ouder: vochtverlies, eerste fijne lijntjes
Vanaf 30 jaar en ouder: de huid produceert minder lipiden, eerste rimpels op voorhoofd
Vanaf 40 jaar en ouder: de huid wordt droger en dunner, eerste rimpels rond de ogen
Vanaf 50 jaar en ouder: toevoer van voedingsstoffen wordt minder, bleekheid, minder elasticiteit, contouren verslappen
Vanaf 60 jaar en ouder: verlies van dichtheid en dikte, contouren worden onduidelijker, ouderdomsvlekken
Vanaf 70 jaar en ouder: extreem droge huid, uitgerekte bloedvaten, levervlekken op gezicht, nek en handen

Onderzoek: Sinds de oprichting van Beiersdorf hebben we in onze onderzoekslaboratoria intensief gezocht naar bestanddelen die de tekenen van huidveroudering tegen gaan. In 1998 haalden we een mijlpaal met de toevoeging van Q10 in de producten van NIVEA en in de andere rimpelverminderende producten van Beiersdorf. Sindsdien is Q10 een van de best verkochte NIVEA-producten. De onderzoekers van Beiersdorf blijven systematisch werken aan de verbetering van de Q10-technologie, maar zoeken ook naar nieuwe kansen om de functies van de rijpe huid op een natuurlijke manier te ondersteunen.

key-anti verouderings ingrediënten uit Beiersdorf onderzoek

Magnolia: Magnolia wordt al meer dan 2000 jaar in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt. Het wordt geëxtraheerd uit de bast van de magnoliaboom, die in de lente bloeit, en zeer goede antioxiderende eigenschappen heeft. Omdat oxidatieve stress door UV-straling een van de hoofdoorzaken van huidveroudering is, heeft Beiersdorf zich achter deze traditionele stof geschaard. Het bedrijf kan nu zijn spanningsverminderende effecten op huidcellen bewijzen.

Creatine: Creatine wordt door de huidcellen in energie omgezet. Wanneer meer energie nodig is, kunnen de cellen snel energie uit creatine opnemen. Huidcellen raken vol energie door de toevoeging van creatine in huidverzorgingsproducten en zijn daardoor perfect in staat energieslurpende stressaanvallen te weerstaan. De huidcellen zijn dan ook energierijk genoeg om de huid te regenereren. Door producten te gebruiken waarin creatine is verwerkt, wordt de structuur van de huid verbeterd en verminderen de fijne rimpels.

Hyaluronzuur: De onderzoekers van Beiersdorf hebben deze belangrijke vochtinbrengende bron in producten verwerkt. Door aanbrenging op de huid kan het hyaluronzuur naar de juiste diepte in de huid worden getransporteerd en daar het vocht verspreiden en kleine rimpels vullen.

Arctiin: Het middel tegen veroudering arctiin wordt in een zeer geconcentreerde vorm gevonden in het fruitextract van de regionaal gecultiveerde Arctium lappa. In celculturen heeft arctiin zeer positieve effecten op de productie van nieuwe collageen.

Q10: Dit co-enzym speelt een belangrijke rol in het proces van energie-extractie uit voedingsstoffen die nodig zijn voor de stofwisseling van de huidcellen. Het niveau van Q10 in de huid vermindert met de jaren. Als het op de huid wordt aangebracht via een crème kan Q10 het energieniveau van de huid meetbaar verhogen.