Solliciteren bij Beiersdorf Nederland

Via onze job search kun je alle openstaande rollen bij Beiersdorf Nederland bekijken. Misschien zie je iets waar je enthousiast van wordt en je besluit je aan te melden! Je wordt dan automatisch meegenomen in ons recruitmentproces. Ons proces heeft een aantal vaste stappen. Soms kunnen we hier iets aan toevoegen wanneer de situatie hiernaar vraagt.

De stappen in ons proces

 

  • Aanmelding met CV en motivatie: Via ons eigen jobboard kun je jouw CV makkelijk uploaden en jouw aanmelding beheren. Een aanmelding zonder CV zullen we niet in overweging nemen. Wanneer we op basis van jouw CV een eerste fit zien met de rol, zullen we contact met je opnemen. Zo niet, dan ontvang je ook bericht. We streven ernaar altijd zo snel mogelijk maar uiterlijk 3 weken na jouw aanmelding bericht te geven. 
  • Telefonische intake met recruiter: Wanneer we op basis van jouw CV een eerste fit zien met de rol, zullen we een telefonische intake plannen. In deze intake leren we elkaar kort kennen en wordt er onder anderen gevraagd naar jouw motivatie om je aan te melden. Het is voor jou ook een mogelijkheid om de vragen die je had naar aanleiding van het lezen van de vacature te stellen. Na een intake zal de recruiter jouw CV doorsturen aan de hiring manager.
  • Test: Als onderdeel zal tussen de eerste twee interview-rondes een test worden gedaan. Dit is een samengestelde test die zowel capaciteiten- als persoonlijkheid-test. Als kandidaat krijg je van te voren instructies en een eigen inlogomgeving waar de test te maken is. Na afronding kun je altijd de testresultaten opvragen.
  • Interview(s): De hiring manager zal beslissen of er na het telefonische contact nog steeds een fit is om door te gaan met een interview. Onze interview-ronde bestaat normaliter uit een drietal interviews met verschillende stakeholders. Dit kan de hiring manager, HR of de country manager zijn, maar ook cross-functionele managers of peers waarmee je veel mee zal werken. We vinden het belangrijk dat we een zo goed mogelijk beeld vormen, maar het geeft jou ook de mogelijkheid al veel verschillende medewerkers van Beiersdorf te spreken.

 

Interview tips

Je hebt een passende rol gevonden, en na een telefonische intake word je uitgenodigd voor een eerste interview! Je bent een stapje dichterbij aangenomen worden bij Beiersdorf. Om er zeker van te zijn dat alles goed verloopt, hebben we hier enkele tips voor je:

  • De eerste indruk: Een eerste indruk is heel belangrijk, verbale en non-verbale factoren spelen hierin een rol, zoals ook kleding. Goed om te weten is daarom dat we geen formeel pak verwachten, de look op ons kantoor kun je het beste omschrijven als ‘business casual’.
  • Voorbereiding: Inhoudelijke voorbereiding is heel belangrijk. Lees daarom de vacature en de informatie over ons bedrijf nog eens door én denk daarbij ook aan de verschillende merken en producten die we hebben! Vergeet niet om eigen vragen voor te bereiden, het interview is ook voor jou een mogelijkheid om Beiersdorf beter te leren kennen.
  • Reizen: Het interview zal hoogstwaarschijnlijk bij ons op kantoor plaatsvinden. We geven je hiervoor alle adresgegevens, maar je bent zelf verantwoordelijk voor het op tijd komen. Bekijk daarom altijd je reis van te voren, het meest realistische beeld zal je krijgen wanneer je jouw reis checkt op een vergelijkbare dag of tijdstip.
  • Gesprekpartners: Zorg dat je op de hoogte bent met wie je straks aan tafel zit. We zullen je altijd laten weten wie met jou het interview doet, dit kan met een of twee mensen zijn.
  • Het belangrijkste: Wees jezelf!

Een beetje nervositeit voor een interview is heel normaal. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je zoveel mogelijk jezelf kan zijn tijdens het interview. Wanneer je vragen hebt over bovenstaande tips of het sollicitatieproces in het algemeen kun je het beste jouw recruiter vragen om meer uitleg.