Marketing & Digital

Bij Beiersdorf geloven we dat de consument onze gids is op de weg naar innovatie. In onze huidige geglobaliseerde wereld verschillen de behoeften van de consument echter sterk per continent en per land. Onze afdeling Marketing & Digital streeft er daarom naar om de beste strategieën te ontwikkelen waarmee zowel lokale als internationale trends kunnen worden opgepikt, aangepast en geïmplementeerd volgens de behoeften en voorkeuren van de Nederlandse consument. Ons team richt zich op het perfect begrijpen van consumenten door hun behoeften, meningen en gedrag te volgen. Dit is een intensief proces, waarin niet alleen gezocht wordt naar het invullen van bestaande lokale consumenten behoeften, maar waarbij ook ingezet wordt op productinnovaties die anticiperen op nieuwe trends en die passen in de leefstijl en verwachtingen van onze klanten.

We denken dat het in onze moderne samenleving meer dan ooit belangrijk is te investeren in het digitale communicatie aspect van marketing. We zijn dan ook dagelijks bezig om ons bedrijf toekomstbestendig te maken door vooruit te lopen op het digitale gedrag van consumenten. Geïnspireerd door kleinere onafhankelijke startups geloven we in het werken in verticale teams, die worden gekenmerkt door snelheid, flexibiliteit en resultaatgerichtheid. 

Wij geloven dat de ontwikkeling van een marketingstrategie gericht op de lokale en voortdurend veranderende markt een essentieel en vitaal startpunt is voor het succesvol lanceren van een nieuw product. Ons jonge team gaat proactief te werk, reageert flexibel en snel op marktontwikkelingen en stelt de consument centraal bij alle activiteiten en beslissingen. 

Bij Marketing & Digital zijn werknemers zelf verantwoordelijk voor hun projecten en hun business resultaten. Zo ontwikkelen ze verantwoordelijkheidsgevoel, managementvaardigheden en een strategische manier van denken. Onze manier van werken is gebaseerd op het gebruik maken van de specialistische kennis van verschillende afdelingen, aangezien we regelmatig samenwerken met andere afdelingen zoals Sales en Shopper & Customer Marketing. Door de vele doorgroei mogelijkheden bevordert werken bij ons niet alleen persoonlijke groei en het ontwikkelen van kennis binnen en zelfs buiten de marketing discipline, maar biedt het ook de kans om de toekomst van onze merken op lokaal en globaal niveau mee vorm te geven.

What is it like to work in Digital Marketing and E-Commerce at Beiersdorf?