Mijlpalen

De geschiedenis van het Beiersdorf van vandaag de dag begon in een kleine drogisterij vlakbij de beroemde Sint-Michielskerk van Hamburg, in de volksmond vaak 'Michel' genoemd. Dit is waar Paul C. Beiersdorf zijn gecoate pleisters uitvond en de grondslag legde voor het latere succes van ons bedrijf. In de decennia daarna ontwikkelde Beiersdorf zich tot een wereldwijd succesvolle producent van consumptiegoederen met merken zoals NIVEA, Eucerin, Hansaplast en Labello.

Bekijk onze tijdlijn met de belangrijkste mijlpalen in 130 jaar bedrijfsgeschiedenis.

1882

De gediplomeerde drogist Paul C. Beiersdorf, geboren in Brandenburg in 1836, stichtte het bedrijf dat tot vandaag de dag zijn naam draagt nadat hij zich slechts twee jaar eerder in Hamburg vestigde.

1882

Dit octrooi met nummer 20057 voor de 'productie van gecoate pleister' wordt gezien als de oprichtingsakte van het bedrijf. Het octrooi werd op 28 maart 1882 aan Paul C. Beiersdorf gepresenteerd door het Kaiserliche Patentamt of keizerlijk octrooibureau in Berlijn.

1882

Gebaseerd op dit octrooi produceerde Paul C. Beiersdorf in zijn eigen laboratorium zelfklevende pleisters met de natuurlijke latex van de guttaperchaboom. Zo werd hij de grondlegger van de moderne pleistertechnologie.

1883

De zelfklevende pleisters met guttapercha waren zo populair dat Beiersdorf de drogisterij aan de Mühlenstraße verkocht. Hij en zijn gezin verhuisden van Hamburg naar het nabijgelegen Altona, waar hij zijn laboratorium voor dermatherapeutische middelen stichtte.

1890

Drogist en zakenman dokter Oscar Troplowitz nam het bedrijf van Paul C. Beiersdorf in Hamburg-Altona over. Troplowitz moderniseerde het productieproces, legde de eerste internationale contacten en breidde het bedrijf aanzienlijk uit.

1892

Oscar Troplowitz viert hier het bereiken van het hoogste punt van de nieuwe fabriek in Hamburg-Eimsbüttel met de architect en zijn werknemers. Deze fabriek werd gedurende de decennia daarna geleidelijk uitgebreid en is nog steeds de locatie van ons hoofdkwartier.

1893

De katalysator van wereldwijd succes: de eerste internationale samenwerkingsovereenkomst met Lehn & Fink, een handelsonderneming uit New York, legde de basis voor zakenrelaties met de Verenigde Staten.

1900

Een octrooiaanvraag werd ingediend voor Eucerit ('mooie was'), een emulgeermiddel gemaakt van de lanoline in schapenwol. Dit vormde de basis voor Eucerin en later nog voor NIVEA Crème.

1906

Beiersdorf stichtte zijn eigen kantoor aan Idol Lane in Londen, dat dienst deed als een tijdelijke opslagfaciliteit voor leveringen aan het Verenigd Koninkrijk. De omzet bleef in de jaren daarna consequent groeien.

1909

Labello lippenbalsem verscheen op de markt. Deze lipverzorgingsstick in de innovatieve uitschuifbare tube werd al snel een internationaal succes en werd karakteristiek voor lipverzorgingsproducten.